Alex Kattyval
Отправлено: 24.11.12 20:22. Заголовок: Ми часто буваємо у П..
Ми часто буваємо у Польщі - тому мій приклад звідти.
У парках, наприклад, Варшави є спеціальні урни для собачого "золота" і навіть кульочки біля них, щоб було чим підібрати.
У Відні не раз бачила, як солідний, гарно одягнений пан, прибирає після свого улюбленця. нікого не дивує, що той наробив на тротуар, ніхто не сумнівається, що хазяїн це зараз прибере.
Мій чоловік, поляк, за своєю вівчаркою прибив завжди і скрізь. В Києві на нього витріщалися, як на ненормального. Але він не виходив гуляти без кулька в кишені. Я спочатку з Алексом робила так само. Але скільки часу можна нести г... в руці, коли немає урни, щоб його викинути? Тому кульок у кишені є, але часто там надовго залежується. Алекс скромно вибирає кущики, від людських очей подалі, а я не вважаю за потрібне з тих кущів щось вигрібати, бо потім і так нікуди з цим подітися. Я точно знаю, коли Алексу в туалет, і відходимо у хащі. Не дозволяю й ногу підіймати біля під'їздів, газонів, бюветів й т.т. На дитячих майданчиках не гуляємо ніколи.
Так не повинно бути. Бо прибирати за своїм псом має бути автоматичною звичкою.
Потім прикро дивитися, коли бриті, стрижені, завиті, з манікюрами пси кладуть купи просто на рингах, а їх господарі цього "не бачать". Але це замкнене коло - немає майданчиків для вигулу, немає урн, немає культури.
Але принаймні культуру треба шукати в собі.