Alex Kattyval
Отправлено: 19.12.13 21:13. Заголовок: Грумминг нестригущих..
Грумминг нестригущихся пород запрещен.
- По-моєму, це речення схоже на положення конкурсу грумерів, а не виставкових правил. Це термінологія саме грумерів-професіоналів: породи, які стрижуть; породи, які тримінгують; породи, які не стрижуть. Собачі модельєри на конкурсах повинні знати стандарти собачих стрижок відповідно до пород (а такі є), а "грумминг нестригущихся пород (на таких конкурсах) запрещен". Якось так це я розумію, з того, що прочитала в неті, бо тема спровокувала.
У правилах грумерів написано багато чого цікавого (наприклад, що для пуделів існує 400 стрижок, але тільки 5 з них - стандартні; що ті породи. які не стрижуться - не стрижуться власне машинкою, а ножицями можуть; що у пшеничного тер'єра в стандарті описано, як він має виглядати стриженим і не стриженим, що померанський шпіц не повинен виглядати як стрижений, але стригти його необхідно, і тому роблять це за півроку до виставки й т.п.), але біглів це не стосується.
Те, що ми робимо з нашими біглями, готуючи їх до виставки, з грумерської точки зору не є грумінг. Точніше - це простий гігієнічний догляд. І мені це подобається. Свого Алекса я постійно намагаюсь тримати в формі, бо його акуратно підстрижена попка виглядає благородніше, а на неї на прогулянках я в основному і дивлюсь